Желе́
, невідм., сер.
від фр. gelée, утвореного від дієслова geler – замерзати, пов’язаного з лат. gelare – заморожувати.
Згусла страва, виготовлена внаслідок охолодження з соку, молока, вина та ін.
—
драглі́, і́в,
- Словом драглі українці традиційно позначали загуслий м'ясний відвар, виготовлений у спосіб, схожий до виготовлення желе.
Спробуйте LanguageTool
Покращуйте свої тексти миттєво
- Перевіряє граматику та стиль української мови
- Працює на майже будь-якому веб-сайті (Gmail, Facebook, Twitter)
- Реєстрація не потрібна
Спробуйте LanguageTool
Покращуйте свої тексти миттєво
- Перевіряє граматику та стиль української мови
- Працює на майже будь-якому веб-сайті (Gmail, Facebook, Twitter)
- Реєстрація не потрібна