Желе́

, невідм., сер.
від фр. gelée, утвореного від дієслова geler – замерзати, пов’язаного з лат. gelare – заморожувати.
Згусла страва, виготовлена внаслідок охолодження з соку, молока, вина та ін.  — драглі́, і́в,

  • Словом драглі українці традиційно позначали загуслий м'ясний відвар, виготовлений у спосіб, схожий до виготовлення желе.

Спробуйте LanguageTool

Покращуйте свої тексти миттєво

  • Перевіряє граматику та стиль української мови
  • Працює на майже будь-якому веб-сайті (Gmail, Facebook, Twitter)
  • Реєстрація не потрібна
Дізнатись більше

Спробуйте LanguageTool

Покращуйте свої тексти миттєво

  • Перевіряє граматику та стиль української мови
  • Працює на майже будь-якому веб-сайті (Gmail, Facebook, Twitter)
  • Реєстрація не потрібна
Дізнатись більше